Centrul de Carieră

Ce este ADNul profesional (3)
Picture of Andra Pintican

Andra Pintican

Cele 4 frici ce te țin pe loc

Foarte mulți oameni ajung la mine, dar nu toți reușesc să treacă prin procesele mele de transformare.

Lumea îmi cere o oră de consultanță, crezând că într-o oră o să le dau rețeta fericirii.

“Ohh …înțeleg că procesul e mai complex decât mă așteptam”, mi-a spus A. într-o conversație în care spera ca telefonic să îi rezolv eu probleme profesionale cu care se confrunta de câțiva ani și la care deși îi era greu să recunoască, a contribuit și el. 

Mi-aș dori să existe un tratament universal care să ne scape pe toți de îndoieli, anxietate, joburi sau relații toxice, probleme financiare..de viață grea în general.

Dar ce vă pot spune într-o oră?

Cum să ajustați un CV? La ce companie să aplicați? Ce să spuneți la interviu? Cum să “scăpați” de emoții? Cum să vă confruntați managerul abuziv?

Și apoi? Ce urmează?

Luați jobul și intrați într-un mediu nou, în care aduceți cu voi același bagaj, aceleași comportamente și modele mentale care v-au adus în punctul din care ați fugit?

Eu invit oamenii la transformare. La evoluție.Și ca să facem asta, e nevoie de muncă serioasă. De aceea nu toate lumea acceptă provocarea. Nu toată lumea e pregătită să fie bine.

Când tot ce știm e “greul”…nu ne dă prin colțul minții ideea că și noi am putea să fim “bine”.

“Bine” asta pare a fi un concept din filme. Atunci când vrei ceva la nivel declarativ, dar parcă te tot “sabotezi” să ajungi la acel “ceva”, cel mai probabil, undeva dedesubt, iți e frică.

Care sunt cele 4 tipuri de frică ce își fac loc prin celulele noastre?

1.       Frica de eșec

După ce o viață am fost învățați că atunci când greșim noi = greșeala, ne e tot mai greu să ne asumăm riscul de a mai pune încă o dată egal între noi și un eșec.

2.      Frica de judecată

Ohoooo…Păi nu știe lumea mai bine ce ne trebuie nouă? Ce o să zică restul din jur dacă fac lucrurile altfel? Dacă mă descopăr și strig în gura mare cine vreau să fiu?

3.      Frica de proces

Mai e mult până departe? Uneori suntem obosiți înainte să începem. Câte lucruri voi descoperi că trebuie să le transform la mine? De câte obiceiuri proaste va trebui să scap după zeci de ani de “antrenament” ? 

4.      Frica de succes

Dar dacă eu despre mine știu doar că nu pot? Dacă în asta am crezut o viață? Că-s mediocru, că nu merit mare brânză și asta mi-a definit realitatea? Ce fac când descopăr că pot? Se întoarce lumea cu sus-n jos că deodată…eu sunt cineva! 

Eu nu cred că oamenii se schimbă.

Eu cred că oamenii atunci când conștientizează că au nevoie de o schimbare, integrează această nevoie atât de adânc încât sunt dispuși să se transforme pentru a trăi așa cum au nevoie și merită. 

Și aș minți să vă spun că în Unlock Change, se produce transformarea totală. În cele 7 săptămâni de program se produce o conștientizare puternică a nevoii de transformare și se construiește identitatea cu care să pleci la drum. Pentru că de fapt, transformarea asta durează toată viața, din momentul în care înțelegi adânc în sufletul tău cât de mare nevoie ai de ea. 

Întreabă-te cum ai vrea de fapt să arate viață ta. Și acasă și la muncă. 

Și apoi, cu pix în mână, scrie 3 moduri în care tu tii cu dinții de realitatea asta care nici măcar nu iți place. 

Dacă vrei alte rezultate pentru tine, e cazul să faci lucrurile altfel.

Care pare a fi frica care pare că te-ar putea ține pe tine pe loc? Spune-mi într-un comentariu, sunt tare curioasă să aflu!

Programe

Citește și alte articole pentru tine

Distribuie articolul

Alte articole care ar putea să îți placă